Tilbud på bok

Foreningen ble 50 år i fjor. Vi hadde et seminar og en festmiddag på selve dagen, den 9 mars 2019. 
 
Fra høsten 2018 har jeg jobbet med en jubileumsbok og nå er boken ferdig skrevet. Sammen med flere gode kolleger har vi skrevet en bok på 440 sider med tittelen Maritim medisinsk historie sett fra Norge. Boken handler om faget i Norge fra 1800-tallet og fremover. Foreningens liv er i bakgrunnen, faget og fagets plass i skipsfarten og i samfunnsutviklingen er i forgrunnen. Denne historien er aldri tidligere skrevet i Norge.  Innholdsfortegnelsen vedlegges til info. 
 
Boken vil bli utgitt som et supplementsbind til tidsskriftet til Det norske medicinske Selskab - Michael - i september. En bok på denne størrelsen koster rundt 500 kroner. Fordi våre medlemmer er så viktige for Norsk Forening for Maritim Medisin vil vi tilby deg en unik mulighet til å skaffe deg denne boken til en meget stor rabatt. 
 
For kr 200 per bok får du den tilsendt rykende fersk fra trykkeriet. Dette inkludere porto og forsendelse som i seg selv er dyrt i disse tider. Du kan bestille mer enn en bok hvis du har gode venner som trenger å lese seg opp på maritim medisin (flott gave til alle som liker sjøen og de som jobber der). 
 
Bestilling foregår ved å betale inn
  • 200 kr per bok du ønsker, 
  • oppgi postadresse du vil ha bøkene til og 
  • betale totalbeløpet til konto 5216 05 07594.
Jeg trenger å vite antall som vi ha boken til denne prisen før vi bestemmer antall som skal trykkes. Dette tilbudet gjelder derfor ved betaling FØR 2020-06-17. Betaling er bestilling, og ikke glem postadressen.  
 

Med hilsen

Jan Sommerfelt-Pettersen
President

Nytt nummer av DocN

Les siste nummer av DoCumentum Navale. I denne utgave kan du lese om
  • Et juleminne 1943 - en sjelden beretning om Murmanskkonvoiene og senkningen av "Scharnhorst" - av Oscar Christian Hauge.
  • Sjømanns-tatoveringer – en bokanmeldelse av Eilif Dahl.
  • Agnar Tveten gir en med en oppdatering fra Radio Medico
  • Ole Budal kommer med Nytt fra saniteten i Sjøforsvaret.  
  • Jan Risberg forteller i spalten Fra Dykkerlegen om Nytt militært regelverk for dykking.
  • På tokt til Afrika med KNM «Haakon VII» i 1959 av Hans Kragset. 
  • ... og våre mange faste spalter.

DoCumentum Navale lastes ned her. Spre det gjerne videre til interesserte kolleger.

Fagseminar i maritim medisin 2020

Den 16. til 17. oktober 2020 arrangerer vi årets fagseminar for sjømannsleger og alle andre som er interessert i maritim medisin. Seminaret vil i år foregå på Hotell Opera i Oslo. Sett av datoen i dag. Dette er årets treffsted for fagfolk som vil pleie og utvikle vårt nettverk både faglig og sosialt. 

Mer informasjon kommer etterhvert. Har du ønsker og innspill til seminarprogrammet sender du en Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Fagdag i maritim medisin

Høstens faglige oppdateringskurs gikk av stabelen på Hotell Opera i Oslo den 18 oktober 2019.  

Programmet kan du se her. Det var også en bedre middag på kvelden sammen med gode kolleger i faget. 

Det var mange interessante foredrag og muligheter for å treffe gode kolleger. Dette var årets mulighet til å diskutere maritim medisin med noen som virkelig kan det.

Kurset var godkjent av Sjøfartsdirektoratet som tellende ved godkjennelse av søknad som sjømannslege iht forskriftens §7b (ikke iht §7c som tidligere år). Kurset er godkjent av Legeforeningen på samme måte som tidligere år. 

Dette var vårt 22. årlige fagkurs efter at vi overtok kurset fra Sjøfartsdirektoratet. Det var 31 deltagere på kurset.  

 

 

Medlemslogin

Motta NFMM nyhetsbrev

Nyhetsbrevet endes ut jevnlig til interessenter av foreningen.